divendres, 16 de juliol del 2010

Mas anuncia el suport de CiU a la proposta de resolució que presenti el govern tripartit després de la manifestació a favor del dret a decidir de Catalunya

El líder nacionalista explica que la proposta de la federació nacionalista és que el text incorpori el lema de la marxa, “Som una nació, nosaltres decidim”

El president de CiU, Artur Mas, ha plantejat aquesta tarda a la sessió de control al president de la Generalitat que després de la manifestació que va omplir el centre de Barcelona a favor del dret de Catalunya a decidir el nostre futur “ara ens toca a nosaltres”. “La gent no va fallar al carrer, ara el Parlament no pot fallar a la gent. No pot acabar la setmana sense una resolució unitària”, ha demanat. Amb l’ànim d’evitar l’enrenou que es va viure la setmana passada per la composició de la capçalera de la manifestació, Artur Mas ha demanat al tripartit que “vostès, que tenen la majoria i tenen el govern, proposin una resolució i nosaltres la votarem”.

En aquest sentit, i deixant clar que “no és una condició, és una aportació”, el líder nacionalista ha plantejat que “a la resolució hi sigui el lema de la manifestació, ‘Som una nació, nosaltres decidim’”. “Ens hem de fer nostre el lema que la gent es va fer seu. És la nostra proposta, sense condicions i amb ganes de tirar endavant”, ha afegit.

Artur Mas ha advertit que “la manifestació té transcendència, no va ser una flamarada”. Contradient José Montilla, que ha afirmat que el motor dels manifestants era l’emprenyament, Artur Mas ha afirmat que “és cert que hi havia gent emprenyada, però sobretot hi havia gent il·lusionada, amb ganes de mirar endavant”.

Montilla no ha donat cap resposta a l’oferiment del líder nacionalista. Davant de l’actitud del president, Mas ha replicat que “pensava que davant d’un oferiment tant generós ens donaria les gràcies, però veig que ni això”. “Reitero que vostè és el president, vostè té la majoria, faci una proposició i nosaltres li votarem”, ha insistit.