divendres, 11 de juliol del 2008

Dema comença el congres

Aquest cap de setmana estem de congres ¡¡

Com ja sabeu en tenim 2 representants per Abrera, el congrés és un espai de debat d'idees, obert a la participació que marcarà les decisions de Convergència dels propers anys. Per això és important que tothom tingui l'oportunitat de pendre'n part. Els militants, a través dels seus delegats, poden fer arribar les seves inquietuds dins les diferents ponències del Congrés. Però no només això. Aquest any, i per primera vegada, Convergència obre les portes del Congrés a blocaires (militants o no) que en vulguin fer un seguiment en primera persona i que ho vulguin plasmar als seus blocs.CDC farà un seguiment especial del Congrés a través d'internet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Miró i Ardèvol va deixar de militar a CDC el mes passat
L'exconseller de CiU i fundador d'e-cristians, Josep Miró i Ardèvol, ha anunciat que el mes passat va deixar de militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per 'incompatibilitats' entre la seva afiliació al partit i el fet 'de voler viure de manera coherent amb el que l'Església proposa'. Miro i Ardèvol, que ja ha comunicat la decisió al secretari general, Artur Mas, també explica que 'no seria honest mantenir per més temps una situació cada vegada més confusa i plena de contradiccions'. El també fundador de CDC recorda que les picabaralles amb els seus ja excompanys Feliu Guillaumes i Montserrat Candini van ser els fets culminants perquè acabés deixant el partit.
'Entre el que considero que és fidelitat a les meves creences i el partidisme polític no tinc dubtes en la opció', continua Miró i Ardèvol, qui es refereix a les incompatibilitats entre el seu pensament i l'acció de partit especialment en la defensa de la vida, el matrimoni entès com a la unió entre un home i una dona i el dret dels pares a educar els fills en funció de les seves creences morals i religioses. En aquest sentit, Miro i Ardèvol, que no vol fer de la seva baixa un fet polèmic, lamenta les dificultats que ha tingut en el si del partit per defensar el seu posicionament i afirma que 'un catòlic només pot sobreviure políticament a CDC si calla'.

'Si opina i qüestiona el que públicament defensen determinats candidats i càrrecs electes del partit en relació a matèries que des de la pertinència a l'Església no es poden assumir, és expedientat per falta molt greu. És el meu cas', s'exclama. Un altre retret de l'exconseller de Jordi Pujol cap a CDC és que direcció del partit assumeixi les formulacions i compromisos personals, no contemplats als programes electorals, com a propis i no deixi lloc a expressar un altre punt de vista. 'Criticar-les no hauria de significar sols que això, la contraposició d'unes opinions personals amb unes altres, perquè fan referència a quelcom que mai ha assumit CDC. Però no és així', afegeix. Segons Miró i Ardèvol, els seus plantejaments estarien més en la línia amb la trajectòria i fonaments doctrinals de CDC'. 'I ho dic jo, que en sóc fundador', afegeix.

Per últim, Miró i Ardèvol argumenta, com a motiu per a la seva baixa de CDC, que el partit hagi considerat com a 'molt greu' el fet que es defensés d'una 'brutal crítica' d'un company de partit, Feliu Guillaumes, qui va comparar l'acte a favor de la família celebrat a Barcelona fa uns mesos amb la nit dels vidres trencats de l'època nazi. El fundador d'e-cristians també es refereix als retrets Montserrat Candini durant les últimes eleccions, en les quals la senadora li recordava que ell s'havia divorciat, extrem que Miró i Ardèvol va negar perquè el que havia obtingut és la 'nul·litat matrimonial' i no el divorci. El fundador d'e-cristians va acusar a la senadora de difamar-lo i va arribar a demanar que no se la votés, ni a ella ni a Feliu Guillaumes.

Josep Miró i Ardèvol va ser conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, del 1984 al 1989, sota el mandat de Jordi Pujol, i regidor de l'Ajuntament de Barcelona fins el 2002.